Skal det arrangeres dugnad til klassetur?

Det er ikke alltid en klasse har penger nok til å komme i gang med prosjekter, eller reise på klassetur. Det er derfor ofte at det blir arrangert noen dugnader hvor klassen kan selge produkter for å få spart om nok penger til å reise. Det kan være å gå gra dør til dør hos naboene, eller lage en stand hvor man kan selge noen produkter – eller bare noen gode, varme vafler. Mulighetene er mange, og det trenger heller ikke å være kjedelig. En dugnad kan bli en artig ting, og hjelper også mye på fellesskapet. Det er jo det dugnaden egentlig handler om.

1. Dugnad er en god gjerning og skaper god stemning

Dugnad er et ord som kommer fra de norrøne tider og betyr “god gjerning”. Det er akkurat det den er. Her går mennesker frivillig inn for å hjelpe hverandre, uten å forvente noe tilbake. Derfor er dette en god måte å få en god stemning på i klassen, og kan styrke båndene blant elevene. Sånne aktiviteter gir en annen dynamikk i klassen, hvor man er som regel vant til å bare studere og reise hjem. Dette bygger også opp til en god klassetur innen, hvor elevene kan bli bedre kjent med hverandre og hvordan det er å fungere som et team i den klassen.

2. Salgsdugnad gjør det enkelt

Det er også nå enklere å arrangere dugnad for klassetur, da det finnes mange aktører på markedet som selger produkter spesielt til dugnader. Dette kan være de klassiske produktene som toalettpapir, kakebokser, stearinlys, syltetøy, julestrømper og -kort, tennbriketter osv. Dette er en del av dugnadsånden, da disse aktørene gjør det som enkelt og risikofritt som mulig for grupper som ønsker å arrangere dugnader. Her gjelder derfor de helt normale tjenestene en nettbutikk har, og man kan derfor få returrett og lange betalingsfrister.

admin